Banyonun Tavanında Küflenme Neden Oluşur?

banyodaki-su-kacagini-kamerali-cihazlar-ile-bulan-firmalar-789

Bu konu hakkında bilgi toplarken çoğu makalede küf nasıl temizlenir, banyonun tavanı neden küflenir gibi yazılarla karşılaştım. Bunun yerine araştırma yapılarak küfün neden oluştuğu bulunup bir daha olmaması için yapılacak çalışmalar anlatılırsa daha iyi olur. Genelde bu küflerin sebebi banyonun havalandırılamaması sonucu ortaya çıkar. Bazen de üst kat banyodan sızan suyun bıraktığı kalıntılar sonucu meydana gelir. Havalandırma penceresi bulunmayan banyolarda küf kokusu çok olur. Islak halı, paspas gibi tekstil ürünleri kurumadığı zamanlarda içerideki ortamda küf kokusu ağır şekilde hissedilir. Küf bir bakteri çeşidi olduğu için ıslak alanları çok sever. Tavanda oluşan küfler genelde köşe kısımlarda daha çok görülür. Betonun arasından sızan suyun çıktığı yer yeşil renkte olur. Bu durum ancak üst katın banyosu cihazla kontrol edilerek anlayabilirsiniz.

Avrupa 0212 647 10 10 Anadolu 0216 340 55 55

banyo-tavanindaki-kararalarin-nedeni-arastiiran-firmalar-78

Banyo tavanındaki küf lekelerinin nedenleri nelerdir?Problemin çözümü içn yapılması gerekenler

Herkes evinde bazı sıkıntılar yaşar. Yeni alınan ya da kiralanan bir ev acaba problemini boya kabarması ve parke kabarması sorunlarına iyice bakılır. Ancak kötü bir durum var ki boya kabarması boya yapıldıktan 2 ay sonra ortaya çıkıyor. Yani bir evi aldıktan veya kiraladıktan sonra iş işten geçmiş oluyor. Hele birde çocuklu evde yatak odasında rutubet varsa bu çocukların olumsuz etkilenerek kalıcı hastalıklara kapılma riski doğurur. Rutubeti anlamanın yolu kabaran duvarlar, aradan belirli bir zaman geçince dökülmeye başlar. Adeta kireç yağmuru gibi halıya dökülen boya pamuk şeklinde duvarda bir iz yapar daha sonra dökülür. Su sızıntısından dolayı kabaran boya genellikle gider borusu kaçağından dolayı böyle yapar. Çünkü temiz su patlasa sadece kabartmayla kalmaz. Alt komşunuza da su damlar böylelikle sizde sızıntının büyük olduğunu anlarsınız. Evinizde kabaran bölgede su tesisatı yok diyebilirsiniz, ancak su yol bulmada çok beceriklidir. Tahmin edemeyeceğiniz kabarmaların nedeni su olabilir.

banyo-tavanindaki-kuflenmelerin-nedenleri-745

Tavandaki boya kabarması su kaçağımı

Genellikle banyonun tavanı küfleniyor diye bayanlar şikayette bulunurlar. Tavandaki boyanın kabarması ve duvarların yerden başlayarak kabarması daha çok yaşanan sıkıntılardır. Tavandaki kabaran bölge sarı ise tuvaletten bir sızıntı olma ihtimali yüksektir. Eğer sadece kabarma varsa sararma yoksa temiz su kaçağı olma ihtimali daha yüksektir. Tüm bunlara rağmen su akıntısı olmadan da boya kabarmaları olabiliyor. Boya öncesinde yapılması gereken bazı işlemlerin boyacı tarafından yapılmaması da boya kabarmalarına neden olmaktadır. Yapılan işçilikten boya kalitesine kadar her şeyin bunda etkisi vardır. Tam olarak sorunu anlamak ve çözüm üretmek için su tesisatındaki kaçağa bakmak şarttır. Aksi takdirde şuradan mı buradan mı diyerek zaman kaybetmekten başka bir şey yapamayız.

Duvarda rutubet sorunu da zor çözülebilen bir sorun olduğundan mutlaka profesyonel bir yardım alınmalıdır. Su tesisatlarında arıza olmadığını fark etmek gerekir. Aksi takdirde kaçıran bir su borusu arayarak çok zaman kaybederiz. Evin güney cephe olması duvarlarda küflenmeyi bitirir. Tabi mantolama ve duvarın hava alabilmesi de çok önemli. Örneğin yağlı boya yapılan bir duvar plastik boya kadar hava almaz ve kara sıvalı bir dairede alçı olan bir duvara göre daha çok hava alır. Pimapen pencerelerde hava almayı engelleyen unsurlardandır. Tüm bunlar bir araya gelince böyle küflenme oluşur.

Tıkla Ara