Petek Temizliği – Kalorifer Tesisat Temizleme – Petek Yıkama

Petek temizliği işlemleri, profesyonel firmaların kontrolünde gerçekleşen bir bakım çalışmasından ibarettir. Su tesisatı firmaları petek temizliği işlerinizde çok önemli bir rol oynamakta ve sektörün birçok ihtiyacına cevap verebilecek seviyededir. Bu sebeple petek temizliği ya da kombi tesisatı temizliği yaptıracağınızda bu işi yapmaya çalışan kombi bakım firmalarından daha çok tesisat firmalarını tercih etmeniz gerekecektir. Kombi bağlantılarından sonra ısıtma sistemini ilgilendiren tesisat, boru ve bağlantı elemanlarında uzmanlık gerektiren bölüm tesisat ustalarını ilgilendirmektedir. Isınmada yaşadığınız sorunlar petek temizleme işlemleriyle çözülmediğinde sorunun ana kaynağına inilmesi gerekir. Bu konuda bilgi birikimi olmayan firmaların, bu tarz işlere soyunmaları sektörün büyümesinde olumsuz sonuçlar doğurmaktadır.
Avrupa 0212 647 10 10 Anadolu 0216 340 55 55
watsap

Petek ve Tesisat Temizliği Nasıl Yapılır?

Bu soruya cevap vermeden önce petek temizliğinin bir bakım çalışması olduğunu belirtmeliyiz. Petek ve tesisat temizliği yapılırken, asit içeriği olmayan kimyasal ve makine kullanmak şarttır. Petek temizliği için makineyi kombi tesisatına bağlarken evdeki en doğru noktanın seçilmesi gerekir. Bağlantının doğru yapılması evin kirlenmesini önleyip, dışarıya atılacak tortu ve kireç parçalarının uzun yol almasını engelleyecektir.

Genelde bağlantı için tercih edilen bölgeler kombinin altı ya da banyodaki radyatör vanalarıdır. Kullanılan makinenin hava ve suyla çalışması en önemli konulardan biridir. Kalorifer borularının hacim olarak küçük olduğu ısıtma tesisatlarında, sıkıştırılmış hava ve su, radyatörün içerisine girdiği anda geniş bir alanla karşılaşır. Peteğin dibine oturmuş tortuları bir anda havalandırarak sistemden dışarı atmayı sağlayan makineler 2 ila 3 bar arası çalışmaktadır.

Çıkış borusundan temiz su gelene kadar petek temizleme işi sonlandırılamaz. Radyatör temizliği yapıldıktan sonra, kalorifer tesisatının büyüklüğüne göre bazik özelliğe sahip koruma ve temizleme kimyasalı atılarak sökülen parçalar yerine takılır. Kombinin su seviyesi ayarlanıp peteklerin havası alındıktan sonra sistemi çalıştırabilirsiniz.

“Peteklerin havası nasıl alınır, Kombi çalışırken kalorifer peteklerinin havası alınır mı?” konulu yazıyı okumak için linke tıklayınız.

Petek Temizliği Yaptırmak Faturayı Düşürmez

Bazı petek temizleme firmalarının internet sayfalarında petek temizliği yaptırın faturalarınız düşsün diye bir ibare vardır. Kesinlikle temizlikten sonra faturalarınız düşmez. Ortalama %5 çok kirli tesisat borularında fatura tutarı düşer. Fakat bu durum her daire için geçerli değildir. Bu işi para kazanma hedefi ile yapan kişiler ve servisler faturaların düşeceğini söyler bu tarz söylemlere kesinlikle inanmayın.

Petek Bakımı Ne Zaman Yapılır?

Firmaların reklam politikaları içerisinde petek bakımlarının her yıl yapılması gerektiğini söyleseler de bu bilgi tam olarak doğru değil. Düzenli olarak 5 yılda bir yapılacak petek bakımı kombi tesisatınız için yeterlidir. Evinizde bulunan kalorifer petekleri eskisi kadar performanslı bir şekilde yanmadığında aşağıda yazılı şikâyetleri yaşıyorsanız tesisat borularında ve radyatörlerde tıkanma var demektir. Peteklerin az ısınma sebeplerinin %85`i kullanıcıların her yıl kombi bakımı yaptırırken petek ve tesisat temizliği yaptırmadıklarından kaynaklanır. İşte o belirtiler;

  • Peteklerin yarıdan aşağısı ısınmıyor ise
  • Petekler hiç ısıtmadığında ya da kombinin derecesini yüksek ayara getirdiğiniz halde
  • Peteklerin altı ısıtmıyorsa
  • En son petek hiç yanmıyorsa
  • Kombi sürekli kirlenmeden dolayı arıza yapıyorsa
  • Kalorifer peteklerinin 5 yıl veya daha uzun süredir hiç temizliği yapılmamış ise
  • Kombi filtresi sürekli tıkanıyorsa

tıkalı petek temizliği

Peki Neden Petek Temizliği Yaptırmalıyım!

Uzmanlar kombi bakımına verdikleri önemi tesisata göstermiyorlar Oysaki tesisat bakımındaki ısrarı tesisata da göstermek gerekiyor. Günümüzde kombi bakım çalışmaları maalesef elektrik süpürgesiyle içinin tozunu almaktan ibarettir. Ayrıca kombi bakımı yaptırdığınızda kombiniz arıza yapmayacak diye bir kaide yok.

Kimi tesisat firmalarının abarttığı gibi petek temizliği yapıldığında yakıttan %30 tasarruf etmezsiniz. Basit bir örnekle açıklarsak çay demliklerinde alttaki demliğin dibini kireç bağlarken üstteki ufak demliğin neden kireç tutmadığını biliyor musunuz? Bunun sebebi kirecin ısıyla temas  eden noktada daha fazla oluşmasından kaynaklanır.

Neden petek temizliği yaptırmalıyım sorusuna gelirsek eğer; Kombi tesisatında en fazla kireç oluşan nokta, suyun ısındığı eşanjördür. Kombi bakımı esnasında sadece süpürgeyle toz alındığından eşanjör temizliği yapılmamaktadır. Kalorifer tesisatlarında petek temizleme yapılırken kullandığımız koruyucu kimyasal, suyun geçtiği tüm kombi parçalarını ayna gibi tertemiz yapar. Bu işlem kirlilikten kaynaklı kombi parçalarında oluşacak arızaları tamamen yok eder. Bu sayede ekstra ücret ödemeden kombi temizliğiniz de yapılmış olur. Suyu peteklere gönderen kombi olduğu için, düzgün bir şekilde iletimi sağlandığında aldığınız ısı verimi oldukça artacaktır.

“Petek temizliği sanıldığının aksine %30 yakıt tasarrufu sağlamaz. Sadece peteklerden aldığınız ısı performansını artırır.”

 makineyle-petek-temizleyen-firma

Koruyucu Sıvının Önemi

Kirli tesisatlar temizlendiğinde genellikle bazı noktalarda kireç tamamen yok olmaz. Petek temizleme işlemi yapıldıktan sonra, tesisatın içine mutlaka koruyucu sıvı atılması gerekir. Peki koruyucu sıvı neden kombi tesisatı için önemli? Evinize petek bakımı  için gelen firma hangisi olursa olsun 1 saat içerisinde sadece tesisatınızdaki kaba pislikleri temizleyebilir. Koruyucu sıvının temizleme kimyasalından farkı, tesisatın içerisinde kalmasıdır. Isıya en çok maruz kalan bölge olan kombi eşanjörleri en çok kireç bağlayan yerdir. Ancak temizleme sıvısı asidik özellikte bir sıvı olduğundan, petek temizliği esnasında kimyasalın asit içeriği kombinin contalarına ve alüminyum parçalara zarar vereceğinden kombinin içerisine göndermek biraz tehlikelidir. Bahsedilen bu zarar temizlik yapıldıktan 10 ile 30 gün sonrasında, yani zamanla ortaya çıkar. Kombi eşanjör delikleri kirece maruz kaldığında tıkanır ve sıcak su çıkışı zayıflamaya başlar. Ama petek
temizliği bittikten sonra tesisata 1 litre koruma sıvısı ilave edildiğinde, kombi çalıştırılmaya başladığı andan itibaren suya karışarak peteklerin ve kombinin bütün noktalarını dolaşır. Koruyucu Sıvı radyatör musluk aralarını, kolektör vanalarını metalik renge çevirir. Bu koruyucu malzeme sayesinde tesisat sistemi neredeyse ilk kurulduğu günkü haline dönmektedir. Koruyucu petek sıvısı bazik özellikte bir kimyasal olduğu için, ısıtma sisteminin içinde 10 yıl kalsa bile zarar vermez. Metal malzemelerin içinden geçtiği süre boyunca her tarafı ayna gibi yapar.

Koruyucu sıvının etkisini kireç tutmuş çaydanlığınızda deneyerek etkilerini görmeniz mümkün. Çaydanlıktaki kireçleri hiçbir kazıma yapmadan 1 saat gibi kısa sürede tertemiz yapacaktır. Kombiniz çalıştığı sürece hareket halinde olan koruyucu sıvı su sirkülasyon yaptıkça sürtünme yoluyla değdiği her metal parçayı ilk günkü haline çevirecektir. Tamamlanmış bir tesisat temizliği yaptırmak istiyorsanız  sistemin içerisine mutlaka koruyucu sıvı atın. Koruyucu sıvı kullanılan tesisatlarda ısı farkı açıkça görülmektedir. Hem temizlik hem de mükemmel bir koruma sağlayan Koruyucu ilaç hakkında ya da aklınıza takılan herhangi bir soruda petek temizliği firmamızı telefonla arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

kimyasal-ilacla-petek-bakimi

Uzmanından Petek Temizliği Ne işe Yarar?

Yeni tesisatların petek iç yüzeyleri havayla temas halinde olduğundan herhangi bir koruyucu maddeyle kaplanmamış ise alüminyumlar alüminyum oksit, demirler demir oksit, bakır malzemelerde ise bakır oksit oluşacaktır. Büyük depolarda bekleyen henüz tesisata bağlanmamış petekler, kombiler havayla temas halinde olduğu için oksitlenme daha malzeme size ulaşmadan başlayacaktır. Dolasıyla ısıtma sistemini kurulum aşamasından itibaren korumaya başlamak en doğru işlemdir.

Korozyona uğramış, çürümeye yakın olan sisteme tesisat temizliği yapmak ve sonra koruyucu koymak faydalı bir işlem olsa da doğru değildir. Isıtma sisteminin sorunsuz bir şekilde uzun süre çalışmasını sağlamak istiyorsanız, koruyucu ilaçlar kullanmak yeterli olacaktır. Eski üretim radyatörlerde genelde makinelerden çıkan atık yağlar incelterek iç yüzeye sürülürdü. Bu yağ radyatörleri korozyona ve çürümeye karşı engellerdi. Hatta eski petek bulunan evlerde temizlik yapıldığında, kombinin suyunu dışarı çıkartılırken yağlı simsiyah bir suyla karşılaşılır.

Tesisatlarda sudaki laminar akış çok önemlidir. Pompa devreye girdiği anda, suyun borulardaki ve radyatörlerdeki akışı çok önemlidir. Suyun akışkanlığını olumsuz etkileyen faktörler metal yüzeylerden kopan partiküllerin birleşmesinden kaynaklanmaktadır. Sistemde yoğun halde dolaşan tortular, suyun spiral çizerek dönen su ısı iletim kat sayısını ve pompa verimini düşürür. Dolayısıyla yakıt harcamasını da artırır. Örneğin bir radyatörden alınan kalori 700 iken 500 kaloriye düşürülmektedir. Bunun sonucunda kombi daha fazla çalışıp gaz tüketimini artıracaktır.

Bu sebepten dolayı partikül oluşumunu engellemek için, sistem sıfırken bu kimyasalı koymak daha faydalı olacaktır. İstanbul Tesisat olarak kullandığımız kimyasalın en önemli özelliği şudur: Kalorifer suyu içerisinde dolaşan pas parçalarını mikro düzeye indirip, birleşmesini engellemesidir.. Kapalı devre sistemlere bu ilaç tatbik edildiğinde filtreye gerek duyulmamaktadır. Kalorifer tesisatında petek bakımı yapıldıktan sonra içine koyduğumuz bu kimyasal koruyucuda temizleme ve koruma özelliği bir arada bulunmaktadır.

Doğalgaz Faturanızda Enerji Tasarruf Yöntemleri

  • Çok sıcak olan odaların radyatör vanalarını termostatik radyatör vanaları ile değiştirin.
    • Peteklerin önünü çok uzun perdelerle kapatmayın. Ayrıca radyatörlerin önüne mobilya koltuk gibi ev eşyaları koymayın. Odada bulunan sıcak ve soğuk hava sirkülasyonunu engellersiniz.
    • Ev alırken ucuz olsun mantığıyla yaklaşıp kuzey cephe konut almaktan kaçının.
    • Kombi örneğin balkon gibi bir dış mekânda bulunuyorsa mutlaka etrafını bir dolap ile kapatın.
    • Sürekli arıza çıkaran kombi ya da kazanları, yoğuşmalı, az enerji harcayan modeller ile değiştirin.
    • Merkezi sistem kalorifer tesisatı bulunan evlerde mutlaka termostatik vana kullanın.
    • Banka, kamu binaları, hastaneler ve büyük çaplı iş yerlerinde, ortam sıcaklığı günün
    hareketli trafiğinden fark edilmediği için bu gibi yerlerde kombiye bağlı ısı termostatı
    mutlaka kullanılmalıdır.
    • Kalorifer tesisatı döşenirken belli bir merkezden her odaya ayrı boruların gittiği ve
    ısının her radyatöre eşit dağıtıldığı sistem tercih edilmelidir.
    • Konut satın alırken binanın ısı yalıtımı yapılmış mı diye mutlaka kontrol edin. Isı yalıtımı yapılmış binalarda doğalgaz faturalarından ortalama %30 ile %50 arasında değişen tasarruf edilmektedir.
    • Radyatör, kalorifer tesisat boruları ve buna bağlı olarak pislik tutucu filtrelerin bakımını 2 yılda bir yaptırın.

Merkezi ısıtma sistemi bakım çalışmaları

Merkezi Sistem Petek Temizliği

Merkezi ısıtma sistemiyle ısınan dairelerin, ödediği faturaların giderek kabarması, ısınmayan odaların sayısında artış gözlenmesi, bir şeylerin ters gittiğine işaret olarak görülmektedir. Sadece kazan ya da kombilerde bakım anlaşması imzalayan işletmeleri, ilerde çok büyük masraflar beklemektedir. Kâğıt üzerinde gösterilen bakım, yılda bir defa tesisat içerisinde dolaşan suyun dışarı atılması sisteminizi korumaz. Yukarıda resimlerde görülen korozyon miktarı, 3 yıllık bir ısıtma sistemine sahip otel tesisatına aittir. 3 yılda bu hale gelen kalorifer boruları, temizlik yapılmadığı takdirde kötü bir görünüme sahip olacaktır.

Oluşan kireç, hava purjör deliklerini tıkamaya başladığında odalarda ısınmama gibi problemler ortaya çıkacaktır. Sistemin doğalgaz temizliği yapılırken, korozyon oranına bağlı olarak ilaç miktarı hesaplanmalı ve ona göre kalorifer ısıtma sistemi komple elden geçmelidir.

İstanbul Tesisat’ın tecrübeli usta kadrosu sayesinde bütün tetkikler yapıldıktan sonra eskisinden daha iyi ısı performansını yakalamak bizim için çok da zor bir olay değil. Dikkatli bir çalışma ile hiçbir yeri atlamadan yapılan petek bakımı, sizi en az 2 yıl korumaya alır. Merkezi ısıtma sistemlerinde, tesisat temizleme işlemi bireysel olarak yapılmaz. 3 yılı aşan ısıtma sistemlerinde mutlaka temizlik yapılmalıdır. Tesisat yıkama işlemleri toplu olarak yapıldığında pompa çarkları, kazan, suyu taşıyıcı ana kolon boruları tamamen temizlenmiş olur. Toplu ısıtma sistemi kullanan binalarda, kazanın temizliği yapılmadığı sürece radyatör temizliği yapılmış sayılmaz. Çünkü kireç tabakası en fazla kazan ve ana kolon borularında meydana gelir. Kazanın deposundaki su ve alev yanında bir de kireç tabakası varsa, ısınma biraz daha geç olacaktır. Bunun sonucunda temizlenmeyen merkezi tesisatlar daha fazla yakıt tüketimine sebep olur.

Tesisat Temizleme

Kombi Bakımı Yaptırdım Sanmayın!

Sözde kombi bakımı adı altında, elektrik süpürgesi ile kombinin kabinini açın. Parçaların tozunun alınması parçaların iç temizliği yapılmadığı sürece bir işe yaramayacaktır. Bu şekilde yapılan kombi temizliği karşılaşacağınız muhtemel arızaları engellemeyecektir. Parçaların iç temizliği yapılmadığı sürece, ne kadar bakım yapılırsa yapılsın kombi arıza verecektir. Hatta bazı kombilerde parçalanıp sökülerek tozları alındıktan sonra ayar tutmamaktadır. Bu şekilde bakım yaptırmak kesinlikle kominizin ömrünü uzatmayacaktır. Kombiyi parçalayıp tozunu aldırtmak yerine içindeki eşanjörün kirecini temizlettirin. Bunun dışında kombinizin içine koruyucu sıvı döktürmeniz her tarafını pırıl pırıl edecektir. İnternette yer alan petek veya kombi bakımı videolarındaki uzmanların anahtar tutuşlarına bakın. Eğer ustalık şöyle dursun 1 aylık eğitim ile işe başladıkları görülmektedir. Bu yüzden kombi bakımı yaptıracaksanız tecrübe sahibi bir firma ile çalışmanız çok önemlidir.

Ayrıca bu kombi bakımcılarının söylediği üzere bir kombinin ömrü 10 yıldır. Bu süreden sonra sürekli arıza vermeye başlar. Kombiler de tıpkı arabalar gibidir. 200 bin kilometre yapmış arabanın motoru ile sıfır arabanın motoru ne kadar bakım yapılırsa yapılsın yine arıza verecektir. Kombi bakımı yaptırdığınızda bir sene boyunca kombiniz arıza yapmayacak diye bir şey söz konusu değildir. İşini düzgün yapan kombi bakım ustalarını bir tarafa ayırırsak eğer. 15 dakikada yapılan bakımlardan bir hayır gelmez. Yakıt tasarrufu etmek için, petek temizleme ve kombi bakımlarını işinin ehli ustalara bırakın.

petek yıkama

Makineyle Petek Temizliği

Petek bakımı için tasarlanmamış makinelerin içerisine kimyasal atılarak yapılan petek bakımlarında kirecin çözüldüğünü görmek neredeyse imkânsızdır. Temizlik için üretilen çeşitli makinelerin amacına uygun bir şekilde kullanılması gerekir.

temizleme yapılan radyatör

Neden İstanbul Tesisat’ı Tercih Etmeliyim

Piyasada yüzlerce petek temizleme firması varken neden bizi tercih etmelisiniz, sorusuna gelirsek; İstanbul Tesisat, radyatör temizleme sektörüne girmeden önce 4 adet kimyasal denemesi gerçekleştirmiştir. Bunun amacı ise içlerinden en iyi temizliği yapan ilacı bulmaktır. Maalesef içeriğine bakmadan en ucuz ilacı almayı tercih eden firmalar da mevcut. Petek temizleme işini kulaktan duyma bilgilerle yapmaya çalışan bu firmalar ticaret amaç güderek parayı ön planda tutmaktadırlar. Bu gibi firmalardan en büyük farkımız tesisat temizliği konusunda 9 yıllık bir geçmişe sahip olmamızdır. Bu tecrübemiz yüzlerce ısınma problemiyle karşılaştığımız anlamına gelmektedir. Petek sorunlarını çözüme kavuşturduğumuz her evde, tecrübe ediniyoruz. Karşılaştığımız problemler ne olursa olsun, şimdiye kadar ısıtamadığımız bir ev, arızanın çözümünü bulamadığımız bir kalorifer tesisatı çıkmamıştır.

Biz sadece petek bakım hizmeti vermekle kalmıyor müşteriye peteklerin neden yanmadığı hakkında çözümler sunuyoruz. Tesisat temizliğini en iyi şekilde yapmak için, ortalama 2 yıl süren bir ARGE (araştırma geliştirme) sürecinden geçtik. ARGE çalışmalarımızın sonucunda yukarıda sizlere de sunduğumuz petekler nasıl temizlenir bilgisine ulaştık. ARGE faaliyetlerimiz sayesinde petek temizliğinin nasıl yapıldığı konusunda başka firmalardan bilgi almak yerine, piyasada bulunan onlarca firmaya bu işin nasıl yapılacağı hakkında eğitimler verdik.

“Biz bu işi kulaktan duyma bilgilerle değil, kendi geliştirdiğimiz petek temizlik makinesi ve kimyasal ilaçlarla yapıyoruz.”

Petek Temizliği Fiyatları Ne Kadar?

Yazının önceki bölümlerinde de bahsedildiği gibi petek temizliğinin düzenli bir şekilde yaptırılması gerekmektedir. Bu noktada peteklerin profesyonel kişiler tarafından temizlenerek ilk günkü performansı ile çalışması sağlanmaktadır. Konu tesisat temizliği olduğu için peteklerin profesyonel bir şekilde temizlendiğinden emin olunması gerekir. Ancak burada önemli bir faktör gün yüzüne çıkmaktadır. O da petek temizliği fiyatlarıdır. Petek temizliğinin hangi fiyat aralığında yapıldığının bilinmesi bireylerin maddi olarak kendilerini hazırlamalarını sağlar. Bu nedenle petek temizliğini hem profesyonel hem de uygun fiyatlar ile yapan İstanbul Tesisat ile iletişime geçerek uygun bir şekilde hizmet alabilirsiniz.

Petek temizliği fiyatları genel olarak temizlenecek petek sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle söz konusu hizmetin fiyat aralığı ile ilgili net bir şekilde bilgi vermek pek mümkün değildir. Ancak şunu belirtmekte fayda vardır ki günümüzde ucuza iş yapan birçok firma vardır. Bu firmalardan hizmet almak size fayda değil zarar vermektedir. Bu nedenle İstanbul Tesisat gibi alanında uzman tesisat firmalarından destek alabilirsiniz.

Petek Temizliği Ne Kadar Sürer?

Petek temizliği evinizde ya da iş yerinizde bulunan petek sayısına bağlı olarak gerçekleşir. Burada süreyi belirleyen en önemli faktör kaç peteğin bulunduğudur. Çünkü petek sayısı arttıkça temizlik süreci de uzayacaktır. Ekibimiz, temizliği en kosa sürede gerçekleştirir. Ortalama 1 saat içerisinde tamamlanan temizlik neticesinde peteklerinizde biriken tortu, pas ve kireç temizlenmektedir.

“Petek Temizliği – Kalorifer Tesisat Temizleme – Petek Yıkama” üzerine 122 yorum

  1. çatı katını yeni yaptırdık yeni tesisat yeni petek yeni kombi taktırdık 4 adet petek var petek yarı üst ısınıyor alt yarısı ısınmıyor neden acaba yardımcı olabilrseniz sevinirim.

    Yanıtla
    • İyi günler Hakan Bey. Peteğinizin ısınmama sebepleri arasında peteklerin içi tortu dolu olabilir. Ya da tesisat yapılırken bir ters bağlantı yapılmış olma ihtimali var. Son olarak takılan kombi yetersiz geliyor olabilir. Peteklerinizin havasını kontrol etmeyide unutmayınız. Bu ihtimalleri değerlendirirseniz petekleriniz ısınacaktır.

      Yanıtla
  2. öncelikle güler yüzlülüğünüz ve ilginizden dolayı cokkk tesekkur ederız petek temizliği sorunumu giderdiğiniz için tekrar teşekkur edrım umarım aynı sorunu yaşamam Allah yolunuzu açık etsin bol kazanclar arkadaşlar gönül rahatlığıyla İSTANBUL TESİSATI tercih edebilirsiniz.

    Yanıtla
  3. KOMBİNİN SU BASINCI AYNI GÜN İÇİNDE DÜŞÜYOR SU TESİSATÇISI GETİRDİM KAÇAK OLABİLRİ KİMYASAL UYGULAMAMIZ YADA HAVA TANKINDA KAÇAK VARDIR DEDİ HAVA TANKINA HAVA BASTIKTAN SONRA SU BASINCINDAKİ SORUN DEVAM EDİYOR TESİASATTA KAÇAK OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORUM .

    Yanıtla
    • Merhaba, eğer tesisatta kaçak var ise kaçak ilacı ile çözülebilir. Normal su tesisatında kaçak bulan cihazlarla yada termal kamera ile kaçak bulunabilirse kırıp yapmak daha sağlıklı olacaktır. Ancak her şeye rağmen bulunamıyorsa tek çözüm kaçak ilacı ile tamirdir.

      Yanıtla
  4. Benim evde uzak petekler neredeyse hiç isinmiyordu ve bende sitenizdeki bilgileri okuduğumda sebebinin peteklerin şimdiye kadar hiç temizlenmemiş olması olabileceğini düşündüğümden petek temizliği yaptırmak istedim bunun için de sizin firmanızı tercih ettim. Temizlik işlemi tamamlandığımda gördüm ki benim ev daha önce ısınmıyormuş; evde resmen ısı devrimi gerçekleşti 🙂 Bu kadar fark yaratacağını düşünmüyordum, benzer sorunu olanlara şiddetle tavsiye ederim. Firmanıza da teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • İyi günler Semih Bey. Öncelikle iyi dilekleriniz ve olumlu düşüncelerinizden dolayı biz teşekkür ediyoruz size. Evinizdeki ısıyla alakalı bir şeyleri değiştirebildik ve size olumlu şeyler sunabildiysek ne mutlu bize. Genel itibari ile hem yakıttan tasarruf etmek için hem de daha iyi ısınabilmek adına ortalama 2 yılda bir petek temizliğinin yapılması gerekiyor. İnşallah bir daha sorun yaşamazsınız peteklerle alakalı efendim.

      Yanıtla
  5. merhaba bizim evin su faturası yüksek geliyor iskiyi aradım tesisatınızda sorun olabilir dediler bir tesisatçı çağırın dediler neyse yatarken sayacın foğrafını çektim gece su harcanmıyo kaçak varsa sayaçta bir hareketlilik olur dedim sabah kaltım baktım sayaçtada bir kıpırdanma yok aynı ama sular açıldığında sayaç hızlı dönüyor sayaç bozuk olabilir mi

    Yanıtla
    • İyi günler Cem Bey. Faturanız yüksek geliyorsa eğer bu durumda tesisatta kaynaklı olsaydı bir alt kata su sızıntısı muhakkak olurdu. Ya da bodrum katta oturuyorsanız zemin kattan illaki su çıkacaktır. Ama görüyorum ki siz de böyle bir durum söz konusu değil. Sizin probleminiz çok yüksek ihtimalle sayacın bozuk olmasından kaynaklıdır Tesisattan bu kadar büyük bir kaçak olsa illaki kendini belli eder ama o da yok. Sayaıcnıza muhakkak baktırın oada bir bozukluk olabilir.

      Yanıtla
    • İyi günler Bülent Bey. Kömürlü sistemlerde petek temizliğine daha fazla ihtiyaç vardır. Petek temizliğinden ziyade ana boruların temizliği ve kazanın temizliği çok önemlidir. En azından 2 ya da 3 senede bir yaptırılırsa size çok büyük faydası olur. Zamanla kömürlü sistemlerde ciddi kalın tabakalı tortular ve pislikler oluşur. Temizlikleri yaptırdıktan sonrada koruyucu ilaçlar dökerseniz sisteme uzunca bir sürede sistemi rahatlatırsınız.

      Yanıtla
    • İyi günler Bülent Bey. Kömürlü sistemlerde petek temizliğine daha fazla ihtiyaç vardır. Petek temizliğinden ziyade ana boruların temizliği ve kazanın temizliği çok önemlidir. En azından 2 ya da 3 senede bir yaptırılırsa size çok büyük faydası olur. Zamanla kömürlü sistemlerde ciddi kalın tabakalı tortular ve pislikler oluşur. Temizlikleri yaptırdıktan sonrada koruyucu ilaçlar dökerseniz sisteme uzunca bir sürede sistemi rahatlatırsınız.

      Yanıtla
  6. Merhaba, kombiye bağlı kollektör sistemi ile her odaya ayrı döşeme altından giden borulara bağlı 6 petek vasıtasıyla ısınmaktayım. Bunların temizliğin yapılması gerekiyor.Ayrıca kolmbiye en yakın peteğe giden boruda sızıntı olması sebebiyle sürekli tesisattaki suda azalma olmaktadır.. Bu sızıntının tespiti mümkün mü,yoksa değişimi mi yapılması gerekiyor.Eğer değişimi yapılması gerekiyorsa uzunluğu 5m olan bu borunun değişim maliyeti ile genel petek temizliği fiyatı alabilirmiyim .Teşekkürler..

    Yanıtla
    • İyi günler İlkay bey konutunuzdaki mobil boru yöntemi ile yapılan kalorifer tesisatınızın ısıtma problemini özel petek temizleme makinası ıle temizlenmesi gerekmekte.
      mobil boru yöntemi ile yapılan daire ısıtma sistemlerinde zaman içerisinde kollektör denilen peteklere sıcak su aktarımı sağlayan mekanizmada olusan kireclenmeleri engellemekte ve sıcak suyu daha verimli sekilde sısteme iletmekte.
      kollektör de petege giden mobil borudaki kacak tamiri borular kılıflı oldugu için yer tespiti yapılamıyacagı için değişimi gerekmektedir uygun fiyat verilebilmesi için değişecek borunun zemininin görülmesi gerekmektedir

      Yanıtla
    • İyi günler Rıdvan Bey. Öncelikle temizlik fiyatlarımız petek adedine bağlıdır. Ortalama sizin petekleriniz 6 ile 9 peteğiniz vardır. Bunun maliyeti de ortalama 150 TL ile 250 TL arasındadır. Ama yinede siz daha detaylı bir bilgi alabilmek için firmamızı arayarak daha kapsamlı bir fiyat alabilirsiniz.

      Yanıtla
  7. Merhaba benim 5tane petelte nerdeyse yanmıyo denicek kadar soguk gecen sene en kısıkta yanmasına rağmen gayet güzel ısınıyodu bu sene neden böyle oldu anlamadm yani acaba peketlerdenmidir sorun yok kombiden olabilirmi siz kombi bakımıda yapıyosunuz

    Yanıtla
    • İyi günler Yeliz Hanım. Peteklerin içine her geçen yıl pislik dolar ve devir daim kombide peteklerde zorlaşır. Zorlaştığı sıcak su peteklerin içinde normal bir şekilde dolaşamaz ve bu durumda petekleriniz ısınmaz. Ayrıca bu pislikler kombinizin dönüş filtresinide tıkamış olabilir. Böyle bir durumda petek temizliğini ve filtre temizliğini yaptırmanız gerekiyor. Ayrıca kombi bakımı yapmıyoruz maalesef ama döktüğümüz koruyucu ilaç sayesinde bu işleme gerek kalmıyor efendim.

      Yanıtla
  8. Merhaba istanbul tesisat!evimde hicbir petek isinmiyordu, mutfak haric hepsi buz gibiydi.İnternetten arastirdigimda hakkinda hic kotu yorum olmayan firmanin siz oldugunu gordum ve bu hafta petekleri temizlettim.Alaaddin beye ve Ömer beye tesekkur ediyorum ellerine saglik.Firmanizi da tebrik ediyorum.Hayirli isler bol kazanclar!!

    Yanıtla
  9. MERHABA, KOLAY GELSİN. EVİM BAKIRKÖY – OSMANİYE MAHALLESİNDE. BURAYA HİZMET VERİYOR MUSUNUZ? SALONDA 2 ADET – YATAK ODALARINDA 2 ADET, MUTFAKTA 1 ADET KÜÇÜK VE BALKONDA 1 ADET KÜÇÜK OLMAK ÜZERE 6 ADET PETEK VE BANYODA DA 1 ADET HAVLUPAN BULUNMAKTADIR. GEÇEN SENE EVE KOMPLE TADİLAT YAPTIRDIM. KOMBİNİN GENEL BAKIMINI DA VAILLANT YETKİLİ SERVİSE YAPTIRDIM. KOMBİ VE PETEKLER SORUNSUZ ÇALIŞIYOR, ANCAK HAVLUPAN BU SENE NEDENSE ISINMIYOR. ANLAMADIM. BU NEDENLE KIŞA GİRMEDEN KOMPLE PETEK TEMİZLİĞİ VE KOMBİ GENEL BAKIMI YAPTIRMAK İSTİYORUM. ACABA ÜCRETİ NE OLUR? BİLGİ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM. İYİ ÇALIŞMALAR. HAYIRLI İŞLER.

    Yanıtla
    • İyi günler Ömer Bey. Petek temizleme işlemi hava ve su basılıyor peteklerin içine. Çıkan pis su gidere veriliyor. Verdiğimiz hava pisliği yukarı kaldırıyor verdiğimiz su ile o kalkan pisliği dışarıya alıyoruz. Tüm peteklere ayrı ayrı bu işlem uygulanıyor efendim. Hepsi temizlendikten sonra kombinin dönüş filtresini söküp temizliyoruz. Sonrasında sisteme 1 Litre koruyucu kimyasal döküyoruz sisteme. En son tüm peteklerin havası alınıyor ve sistem çalışır vaziyette size teslim ediliyor. 6 peteğe kadar 150 TL bir ücret alınıyor efendim. 6 petekten sonra her petek başına bir ücret alınıyor. Siz de 7 petek olduğu için 175 TL bir ücreti var. Randevu alabilmek için arayıp daha detaylı bir bilgi alabilirsiniz efendim.

      Yanıtla
  10. Merhaba,
    Evimde 5 büyük 1 küçük petek ve bir havlupan var. 2 tanesi tamamen çalışmıyor. tadilattan yeni çıktı evim. temizletmek istiyorum. yapılacak işlemleri ve fiyatı konusunda bilgi rica ediyorum.

    Yanıtla
    • İyi günler Mine Hanım. Tadilattan yeni çıktıysa eviniz muhtemelen bütün petekler sökülmüştür. O arada söküldükten sonra peteklerin içine ve borulara pislik dolmuş ihtimali yüksek efendim. Petek temizleme işlemi hava ve su basılıyor peteklerin içine. Çıkan pis su gidere veriliyor. Verdiğimiz hava pisliği yukarı kaldırıyor verdiğimiz su ile o kalkan pisliği dışarıya alıyoruz. Tüm peteklere ayrı ayrı bu işlem uygulanıyor efendim. Hepsi temizlendikten sonra kombinin dönüş filtresini söküp temizliyoruz. Sonrasında sisteme 1 Litre koruyucu kimyasal döküyoruz sisteme. En son tüm peteklerin havası alınıyor ve sistem çalışır vaziyette size teslim ediliyor. 6 peteğe kadar 150 TL bir ücret alınıyor efendim. 6 petekten sonra her petek başına bir ücret alınıyor. Arayıp daha detaylı bir fiyat bilgisi alabilirsiniz efendim.

      Yanıtla
  11. Merhaba ben merkezi sistem bir binanın en üst katında oturuyorum bütün binada bir tek benim peteklerim ısınmıyor evdeki borular ısınıyor ama petekler randıman vermiyor bu sorunu nasıl çözebiliriz

    Yanıtla
    • Cihan bey merkezi sistem ısıtmalarda pompa basıncı düşerse en üst kata su basmakta zorlandığı için ısınma zayıf olabilir. Yada sistemde kirlenme olduysa devir daim daha yavaş olacağından su en üst kata yavaş ulaşacağı için soğuyabilir. Öncelikle pompa ve sistem doğru çalışıyor mu onlara baktırmalısınız. Bir sorun görünmüyorsa sistem petekler borular ve filtrelerin temizliği yapılmalı.

      Yanıtla
    • İyi günler efendim. Petek temizliğinizi hava ve su yardımı ile tek bir yerden peteklerinizi sökmeden yapıyoruz. Banyodan bir peteğiniz sökülerek ya da kombinin altından bağlantı yapılarak bütün peteklere ayrı ayrı hava vererek pisliği kaldırıyoruz ve su yardımı ile kalkan pisliği dışarı atıyoruz. Bu işlemler bittikten sonra kombinizin filtresi sökülür ve temizlenir. Bu işlemden sonra peteklerinizi koruma amaçlı ve kombinin içini temizleyen bir sıvı döküyoruz. 1 litre koruyucu kimyasalı. Bu kimyasal kireçlenmeye karşı sistemin içinde önlem alır. Kombinin eşanjörünü temizler. Bütün işlemler bittikten sonra peteklerinizin havaları alınır ve sistem çalıştırılır. Firmamızı arayarak bu konu hakkında daha detaylı bilgi alabilir ve servis yazdırabilirsiniz.

      Yanıtla
  12. Her sene kalorifer peteklerine temizleme yaptırmak şartmıdır? Yerel bir radyo kanalında petek temizleme işleminin her yıl yaptırılması hakkında reklamlar çıkmıştı ordan dinlemiştim. Evim 1+1 merkezi ısıtma sistemiyle ısınan bir daire olduğu için metrekare farkı fiyatlandırmayı etkiliyor mu?

    Yanıtla
  13. Yatak odasının petek vanalarına sonuna kadar açık kombiyi de yüksek ayara getirmeme rağmen ısıtamıyorum. Mutfağın peteğine bakıyorum cayır cayır yanıyo ama yatak odasına bakıyorum resmen buz gibi sorun sizce nerden kaynaklanıyor çözümü varmı?

    Yanıtla
    • Sorun büyük ihtimalle tıkanmadır. Çünkü genelde petekler kirlendiği için su devir daim olamadığından ısınma olmaz. Kombicide çağırsanız önce temizlik yaptırmanız gerektiğini söyleyecektir. Eğer 2 – 3 yıldır temizlenmiyorsa hiç tereddüt etmeden önce temizliği yaptırın. Temizlikten sonra başka bir sorun varsa onu da temizliği yapan ustamız size bilgi verecektir.

      Yanıtla
  14. Doğalgaz borularını yeni döşettiğim yıllarda peteklere el vurulmuyordu. Bu zamana kadar hiç petekleri yıkatmadım. Sizi bir arkadaşım tavsiye etti acaba temizlik yaptırdıktan sonra eski performansı alabilir miyim?

    Yanıtla
  15. Evinizde 3 adet radyatör var 4-5 sene oldu takilali.temizletmek istiyoruz.maliyeti ne olur.sariyer baltalimaninda oturuyoruz.

    Yanıtla
  16. Geçen yıl farklı bir firmaya petek temizliği yaptırmıştık. Firmanın bakıma gelen elemanlarından memnun kalmadık sorduğum soruların hiçbirine cevap alamadım. Peteklerin içinde bu kimyasal kaldığında sisteme zarar veriyor mu? Birde kombi bakımı yaptırmaya gerek var mı?

    Yanıtla
  17. Merhabalar,
    25 yıllık eski bir binada oturuyoruz,merkezi sistem var.Aylardır petekler ile sorun yaşıyorduk,hergün havalarını alıyorduk sonunda otomatik purjor hava atıcı taktırdık ve bir nebze rahatladık ancak sorunlar yine devam etti ve sonunda kazan dairesine bir ekstra tank yapıldı.Güya sorunlar çozülecekti ancak yinede ev ısınmıyor.Temizlik dışında birşey kalmadı.Kesin yaptıracagız ancak benim sorunum şu: gece sistem kapanmaya yakın sürekli borulardan tak tak tuk tuk su hava tarzı ses geliyor ve cıldırıcağım artık.Tak tak tak tak seslerden bıktım artık.Ne yapmamız gerek? en üst katta oturuyoruz,çözüm varmı yoksa en üst kat kaderi mi? Sağolun.

    Yanıtla
    • Merkezi sistem ısıtma kullanılan apartmanların üst katlarında yaşanan ısınma problemi deneyimli eski ustalar ile çok basit çözebileceğiniz bir durumdur. Firmamızın önerebileceği mekanik tesisat ustaları bu sorunu çözebilir.

      Yanıtla
  18. Geçenlerde İstanbul Tesisat firmasına petek temizliği yaptırdım ve çok memnun kaldım. Isınmayan kaloriferimizde gayet güzel ısınıyor. İşini layığıyla yapan bir firma. Profesyonel, temiz ve düzenli çalışmasından dolayı Barış Beye çok teşekkür ederim. Herkese İstanbul Tesisat firmasını önermekteyim.

    Yanıtla
  19. Öncelikle güleryüz ve başarı çok önemli bunu da İstanbul tesisat firmasında görebilirsiniz evimdeki peteklerin ısınma sorunu tamamen çözdüğünüz için size ve mazlum ustaya teşekkürlerimi sunarım. Ben mazlum ustanız gibi bir usta yetiştirdiğiniz için size minnettarım

    Yanıtla

Yorum yapın

Tıkla Ara