Kanalizasyon Borusu Açma

robot-makine-ile-kanalizasyon-borusu-acma-sirketi-452

Binanızdan kanalizasyona yani logara bağlanan ana boru tıkandığı takdirde bina ile logar arasını makine sayesinde kırmadan zahmetsizce hızlı bir şekilde açtırabilirsiniz. Robotla kanalizasyon borusu açma firması, atık su giderleriniz tıkandığında başvurabileceğiniz profesyonel hizmet anlayışı ile İstanbul’da her bölgeye hizmet veriyoruz. Kanalizasyon borularında yıkama ve görüntüleme hizmeti vermektedir. Kanal tıkanıklığı açan makineleri denemeden bahçenizi kazdırmayın. Binanızın alt yapısında meydana gelen çökmeleri veya problemli noktaları borunun içerisine gönderdiğimiz kamera ile görüntüleme yapıyoruz. Aldığımız görüntüleri profesyonel ustalarımız analiz edip size borularınız hakkında bilgi vermektedirler. Borunuz bir fare tarafından kemirilmiş olabilir, biz delik açılan tam noktayı size gösterip tamiratını yapabiliyoruz. Kanalizasyon ya da lağım döşemi, pis ve atık suların özel kanallar aracılığıyla toplanıp atılmasını sağlayan altyapı sistemidir. Bu kanallarda künk ya da büz adı verilen kalın borular kullanılır.

Avrupa 0212 647 10 10 Anadolu 0216 340 55 55

Ayrıca bunların bir zarar görmesi ( delinme, yanma, kırılma ) sonucunda etrafa kötü koku yayılabilir. Yani kanalizasyon borularının çok sağlam olması lazımdır.

kamerali-kanalizasyon-acma-firmasi-istanbul-450

KIRMADAN ROBOT TEKNOLOJİ İLE KANAL AÇMA

KANAL GÖRÜNTÜLEME BORUNUN İÇİNİ GÖRÜYORUZ.

iki baca ( rögar ) arasındaki mesafe max 60 mt. olur tabi bu 200 mm boru için boru çapı büyüdükçe iki baca arasındaki mesafede artar. Bacaları atarken mevcut imar planı içindeki yolları karşılaması gerekir. Kanalizasyon hattı döşenirken en iyi şekilde nivo ile döşenir çünkü nivo kot almada mm hassasiyetinde çalışılır tabi topoğrafın iyi ise kot alma işlemide şöyle olur iki baca arası mesafe 50 mt. diyelim birinci bacanın kotu 100,00 mt. olsun 2. bacanın kotu 100,50 olsun bu durumda iki baca kotunu birbirinden çıkartırsın sonuç 0,50 olur bunu mesafeye böler isen 0,01 olur buda her 1 metrede boruyu 1 cm kaldırma manasına gelir ama büzler 1,5 metre olduğundan sen her bir metrede 1,5 cm. kaldırman gerekir. Kanalizasyon hatları genellikle 1/2 dolulukta 2 fps hızla akacak şekilde tasarlanır. Asgari akış hızı, boruların temiz kalmasını sağlar ve katı madde birikimini engeller. Bina içi sistemlerde eğim %1 ile %2 arasında olmalıdır. Bina dışındaki sistemin uç (dış) noktalarındaki borular, en az %1 eğimle tasarlanmalıdır. Bu uç noktalardaki borularda az akış olacağından, %1 eğim, boruların temiz kalmasına yardımcı olur.

Yatay eğrilikli borular pek istenmese de bazı durumlarda gerekli olabilir. Böyle durumlarda, boru düzmüş gibi hesaplanır ve gerekli minimum eğime %50 eklenir. Böylece, borunun eğriliğinden kaynaklanan hidrolik enerji kaybı dengelenmiş olur.

Menhol bağlantılarında, aynı çaplı borular bağlanırken, akış yönünde aşağıda kalan boru, yukarıdaki borudan en az 0,025 m daha alçak konulmalıdır. Eğer, boru çapı değişiyorsa, boruların çapının %80’ine karşılık gelen yükseklikleri eşleştirilmelidir.

Kanalizasyon ağının bulunmadığı yerlerde genellikle lağım çukuru kullanılır.

goruntulu-sistemler-ile-kanal-borusu-acma-hizmeti-451

Kanal borusu açma hizmeti veren firmalar

Kanalizasyon ya da kanal borusu, pis su ve atık suların kanallar yardımıyla toplanıp atılmasını sağlayan altyapı sistemidir. Bu kanallarda künk ya da büz adı verilen kalın borular kullanılır. Yeni sistemlerde korige boru sistemi daha avantajlı ve fayda sağlamaktadır. Ayrıca bunların bir zarar görmesi ( delinme, yanma, kırılma ) sonucunda etrafa kötü koku yayılabilir. Bina içerisinde rutubet ve boya kabarmalarına sebep olur. Kanalizasyon boruları döşenirken çok sağlam bir biçimde döşenmesi gereklidir. Gerekli % 2 veya % 1 eğimin verilmemesi halinde su ile birlikte gelen katı atıklar borunun alt tarafında birikme yaparak kullanım sonucu tıkanmalara zemin hazırlar. Kanal açma sistemleri her ne kadar tıkanıklığı açsada ara ara yinede tıkanıklıkların önüne geçemezsiniz. Kanal borularının bağlı olduğu rögar çukurları muhakkak kullanılmalıdır. Uzun mesafeli kanalizasyon hatlarında gereken güzergah ve boru uzunluğu dikkate alınarak logar yapılmalıdır. Bu logar çukurunda lağım suları geldikçe kuyunun dibinde çamura benzer kirlilik olacaktır. Ortalama 10 daireli bir binada yılda bir logar kuyusunun içi temizlenmesi gereklidir.

Tıkanan kanalınızı kırmadan son teknoloji cihazlarımızla yerini tespit ediyoruz. Kanal tıkanıklığının hangi sebepten dolayı ortaya çıktığını, kanalın içerisinde hangi maddelerin olduğunu vs. kanalın içerisine kamera salarak öğreniyoruz ve sizlere gerekli açıklamaları yapıyoruz. İşimizi profesyonellikle yapıp sizlere üstün kaliteli hizmet sunuyoruz.

Yorum yapın

Tıkla Ara